Direktlänk till inlägg 6 september 2012
Jag tänkte att jag skulle baka ett bröd, ett osötat för min nyttiga vecka, och dessutom laktosfritt för min dotter... fast hon kan äta både bulle och bröd som innehåller lite laktos. Jag skulle i alla fall testa. Barnen gillade det inte. Jag gillade det om jag fick lägga rejäla skivor ost på ihop med marmelad, eller rosta i ugn med tomatröra...En ensam skiva blev så tråkig att klockorna stannade... Sedan bakades det på vanligt vetemjöl så jättenyttigt var det ju inte ändå...Om ni har allergiska personer i familjen är detta ett bröd som är fritt från ägg, mjölkprotein och laktos.
HAVREBRÖD
8 DL HAVREGRYN
1 PAKET JÄST, 50 G
4 MSK SOLROSFRÖN
1 MSK SALT
CA 14 DL VETEMJÖL
VATTEN
Koka upp 5 dl vatten och häll det över havregrynen. Rör om och låt stå i 15 minuter. Smula jästen i en annan bunke och häll på 5 dl kallt vatten. Rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda 5 min i maskin eller 10 min för hand. Jag fick ju knåda för hand eftersom jag inte får tillbaka min Kitchen Aid:(. Täck över degen med en kökshanduk och låt jäsa i 30 minuter.
Nu gör du något nyttigt under tiden deger jäser:)
Forma degen till 4 limpor på ett mjölat bord. Lägg de sedan på bakpapperklädda plåtar. Lägg över en fuktig kökshandduk och låt jäsa i 45 min. Blir dubbel storlek.
Nu gör du något nyttigt under tiden bröden jäser igen.....:)
När en kvart återstår kan du sätta igång ugnen: 200 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler. Kom på att jag önskar mig ett bakgaller. Sist jag skulle köpa ett så var de givetvis slut, för just den dagen skulle alla baka bullar... (det var 4 oktober förra året jag behövde ett galler.... kanelbullens dag)
Såhär ser bröden ut när de är klara.
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|